Dag 20: Airboat tour

Vanochtend hebben we het weer rustig aan gedaan. Voor vandaag staat er een Airboat tour op de planning in Kenansville bij Wild Florida. We wilden eigenlijk een tour rond 1 uur 's middags doen maar dit was al compleet volgeboekt. Volgende mogelijkheid was kwart over drie 's middags. Toen hebben we maar voor deze gekozen.

De ochtend hebben we gevuld met ronddobberen in het zwembad, daarna geluncht en rond half twee zijn we richting Kenansville vertrokken. Je moest sowieso een half uur van te voren aanwezig zijn om je te melden bij de receptie. Om half drie reden we het terrein op, onderweg dreigde de lucht nog een aantal keer en ook een paar keer drupte het even. Maar toen we aankwamen was het gelukkig droog! We hebben ons aangemeld bij de receptie en zijn toen nog even het park ingelopen omdat we pas een kwartier van te voren ons hoefden te melden bij het verzamelpunt voor de tour. Het park was een soort dierenpark met allemaal verschillende vogels, alligators, zebra's, soorten aapjes en reptielen. Ook waren hier albino alligators, bizar om te zien! Alles was wit, zelfs hun ogen.





Toen het tijd was om naar het verzamelpunt te gaan, zijn we hier gaan zitten. Na een tijdje werden de namen omgeroepen voor de tour en konden we richting de boot lopen. Onze tourguide was Alec. Hij waarschuwde ons van te voren al dat de alligators vandaag er weinig zin in hadden en dat ze waarschijnlijk niet te zien waren.. Jammer! Toen vertrokken we met de boot, dit gaat altijd met veel snelheid. De boot ging door allemaal struikgewassen heen en wat leek als een gewoon grasveld (er zat wel degelijk genoeg water onder, gelukkig). Onderweg vooral veel verschillende vogels gezien. Helaas geen alligators, die hadden er door de vele buien weinig zin in.. Jammer!! Drie jaar geleden hadden we een airboat tour door de Everglades gemaakt en toen wel verscheidene alligators gezien. Dat was ook een hele andere omgeving dan hier, dat was meer moerassig. Dit leek net op natuurgebieden rondom onze woonplaats zoals Lauwersoog. Na een half uur was de tour afgelopen en waren we weer terug.



 










 
We zijn eerst even wat bij de auto gaan drinken en eten, daarna zijn we verder door het park gelopen. Hier waren de alligators goed vertegenwoordigd en hebben we meer alligators gezien dan we verwacht hadden. Toen zijn we verder gelopen, en kwamen we de zebra's tegen. Ook de Zorse en Zdonkey (kruisingen van zebra en paard en zebra en ezel) stonden hier. Heel bizar om dit te zien. Toen verder gelopen en nog verschillende beesten gezien. Bij de uitgang nog even in de schommelstoel gezeten en toen we richting de auto liepen begon het te sputteren. Wat een timing!




















Eenmaal in de auto reden we richting Buffalo Wild Wings, hier wilde Marcel graag eten. Het was een half uurtje rijden. Onderweg begon het weer wat te regenen. Toen we eenmaal binnen waren bij Buffalo Wild Wings begon het keihard te regenen en te onweren. We hebben hier wel lekker gegeten, maar de bediening was niet heel vriendelijk en het duurde ook heel lang totdat we eten kregen. Toen we het eten eenmaal hadden, hadden we nog geen bestek en dat duurde ook wel weer een aantal minuten. Jammer, zo werd de tip ook minder. ;)

Toen zijn we verder naar huis gereden, het regende nog steeds dus een sprintje naar de auto getrokken. Onderweg nog even gestopt bij de Aldi voor de laatste boodschappen. Morgen is alweer de laatste hele dag in Florida... Ik wil nog niet naar huis..!

Morgen is dus de laatste volle dag, we willen nog een keer gaan eten bij Manny's Chophouse aan de US27 en nog een keer bij de Walmart en Target rondslenteren.

Tot morgen!

Reacties